Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handelshus försenat – och hyresgäster hoppar av

Planerna på att bygga ett handels­hus i Funäsdalen för 200 miljoner har kommit av sig.
– Vi är försenade men ambitionen är att komma igång nästa år, säger­ Anders Danielsson, ­Bosmycket AB.

Det var i december 2007 planerna på huset presenterades. Ett storstilat bygge som fullt ut går loss på 200 miljoner kronor med sex våningar och totalt 9 000 kvadratmeter lokalytor. Varje plan i det 100 meter långa huset skulle bli på 3 500 kvadratmeter och det hela är tänkt att byggas ett stenkast från fjällmuseet och i direkt anknytning till riksväg 84. Tänkta hyresgäster var bland annat landstinget, polisen och apoteket. Därutöver utrymmen för en stor affär samt restauranger.

Nu talar det mesta för att landstinget blir kvar i sina befintliga lokaler på hälsocentralen och detsamma gäller apoteket. Likaså polisen som stannar kvar i sitt hus. Båda fastigheterna ägs av kommunen.

diskussionen med alla parter och det mesta talar om att vi kommer överens. En ombyggnad av hälsocentralen planeras våren 2010, säger Ulf Hansson, fastighetsingenjör vid Härjedalens kommun.

– Meningen är att lokalerna ska anpassas efter det behov som kommer att finnas i Funäsdalen och apoteket är även de intresserad att få vara kvar.

När det gäller polisstationen säger Ulf Hansson att de lokalerna ska var ombyggda och färdiga för inflyttning 2010-2011.

hyresgästerna droppar av är enligt Anders Danielsson, som via sitt bolag Bosmycket AB tänker bygga handelshuset, inget som stoppar planerna.

– Nejdå, vi står inte och faller med det. Möjligtvis att vi justerar planerna och kommer att bygga i två etapper.

– Vi hoppas komma igång med bygget nästa vinter, säger Anders Danielsson.