Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Handen känns mycket mer rörlig"

Mario Pesut har fått kasta gipset.
Nu återstår det att se när Jämtlands stjärnguard kan spela igen.
– Doktorn säger att jag kan börja träna om två veckor. Jag vill vara med tidigare, säger han.

När Jämtland Basket åker upp till Luleå och LF för bortamatch är den värsta sjukdomskrisen överspelad.

På den sista träningen innan avresan närvarade samtliga spelare, minus Johan Rönström som fått sig en värre släng än övriga och äter penicillin.

Mario Pesut tränade själv på sidan om. Kroaten fick ta bort gipset tidigare i veckan och är spelsugen som få efter handledsfrakturen.

– I en månad har jag bara kunnat springa och titta på träningarna. Det är förstås kämpigt. Och jag får inte börja träna för mycket för snabbt nu. Om jag gör illa handen igen nu kan jag bli borta i flera månader, säger Mario Pesut till Sporten.

Comebacken dröjer dock ytterligare och den stora frågan är förstås när han kan vara tillbaka.

Mario Pesut ska stegvis matchas in i träning med allt fler kontaktmoment, innan matchspel kan bli aktuellt.

– Jag har fått några rehabövningar att jobba med, och handen känns mycket mer rörlig bara efter en dag. Nu ska jag jobba på styrkan också.

– Doktorn säger att jag kan börja träna om två veckor. Jag vill vara med tidigare än så. Jag ska höra mer med vår sjukgymnast, så får vi se. Men förhoppningsvis kanske jag kan träna för fullt om två veckor och spela matcher om tre, säger Mario Pesut.

Jämtlands coach Torbjörn Gehrke var inte nöjd med allt han såg på den sista träningen innan avfärd norrut.

– Vi pushar inte oss själva tillräckligt på träning och sedan blir vi förvånade när det går snabbare på match ... Zeljko (Brlek, andrecoach) kommer till mig flera gånger per träning och säger att vi inte sätter våra screens ordentligt. Om vi ska utvecklas på sikt måste vi göra sådana saker bättre, säger Gehrke, som höjde rösten flera gånger under övningarna.

Något han däremot inte kan klaga på är hur Mario Pesut skött sin rehab.

– Han har varit otroligt disciplinerad och kört ett program han fått av sin bror, som är fystränare. Vi tänkte ge honom ett eget program, men såg snabbt att det han gjorde var så pass seriöst och bra. Det fanns ingen anledning att gå in och ändra i det.