Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handla ekologiskt!

Vi är mitt uppe i en ekologisk kris med övergödning av hav och sjöar, förlust av biologisk mångfald, klimatförändringar, erosion, kemikaliehot och föroreningar i naturen.

Jordbruket bidrar till alla de här problemen samtidigt som en växande befolkning behöver mättas. Det är en stor utmaning som kräver nya förhållningssätt.

Inom det ekologiska lantbruket finns flera lösningar på de hot vi står inför. Ekologisk odling bidrar till ett hållbart nyttjande av jordens resurser, kan anpassas till ett föränderligt klimat och kan mätta jordens befolkning.

Där maten behövs som bäst – i länder i Afrika, Asien och Latinamerika – kan övergången till ekologisk odling ge ökade skördar samtidigt som produktionskostnaderna minskar. På så vis få bönderna det bättre ekonomiskt och fler barn få gå i skolan.

Stöd övergången till ett hållbart jordbruk genom att handla ekologiskt!

Cissi Hinderson

Naturskyddföreningen i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel