Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häng med bakom kulisserna på ÖP

Klass 7 västerhus från Östbergsskolan har under dagen haft studiebesök på ÖP. Reporter Urban Råberg agerade värd och fick svara på frågor om alltifrån vem som gör tidningens serier till hur mycket en journalist tjänar.

Sjundeklassarna från Östbergsskolan kom till ÖP:s redaktion fyllda med frågor och förhoppningar.

– I skolan har vi skrivit artiklar och pratat om hur man gör en tidning. Nu vill jag veta hur en journalist jobbar och hur tidningen är uppbyggd, säger eleven Hanna Stålbring.

Studiebesöket börjar med en snabb rundvandring på ÖP:s redaktion. Sedan får eleverna slå sig ner i matsalen där Urban börjar berätta om sitt jobb som reporter. Och snart haglar frågorna in.

Är det ett problem att många läser nyheter på nätet i stället för i tidningen, frågar en elev. Vad tjänar en journalist, frågar en annan. Vem ritar serierna i tidningen, frågar en tredje.

Urban ger svar på tal och passar samtidigt på att berätta att yrket som journalist är väldigt spännande. Inga dagar ser likadana ut vilket gör arbetet varierande och roligt.

Eleven Hanna Stålbring var en av de som blev inspirerad av dagens studiebesök. Hon tycker Urbans jobb verkar roligt.

– Jag kanske skulle vilja bli en snabbjournalist som Urban. Det verkar roligt att få åka iväg direkt när det händer saker, säger hon.