Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häng med hem till polyfamiljen i Strömsund

Med sju barn och tre vuxna krävs ett stort hem med många rum och stora ytor. Välkommen hem till familjen Fridland-Engström i Strömsund.

På 300 kvadratmeter mitt i Strömsund bor familjen på tio personer. Med stor trädgård med plats för både pool och altan blir det mycket bus och lek. Och oftast är det här på uteplatsen vänner och bekanta samlas när de kommer över.

Läs även: Flera hus under 300 000 kr – här är de billigaste villorna i länet just nu

Det första som möter en när man kliver in innanför entrén är den magnifika utsikten över sjön och bron som glänser i eftermiddagsljuset. Familjens villa har en stor inbjudande hall och väggarna är genomgående vitmålade med undantag för några få detaljer i rosa

Tvillingarna som är nio månader har rum på nedervåningen bredvid föräldrarnas sovrum. Under en sänghimmel ligger de bredvid varandra i varsin spjälsäng och i taket hänger vimplar och på bokhyllan syns små skor och barnböcker.

Huset är fortfarande under renovering, både utvändigt och invändigt. Det löpande projektet är att måla om hela huset från rött till vitt. Och fler projekt är i rullning för att göra huset helt klart.

– Det tar ju sin lilla tid, där är mycket som ska göras, säger Linda Fridland när vi alla sitter i vardagsrummet.

Familjens yngsta, tvillingarna Signe och Nils, kryper omkring på golvet och längst bort i huset finns tvätttugan och garderob för de små bebisarna.

Läs även: Högt i tak i k-märkta Kråkslottet i Strömsund – följ med in i en av lägenheterna

Hampus Engström guidar oss kring ombyggnationer och berättar att en ny tvättstuga är planerad. I den nuvarande tvättstugan finns tvillingarnas skötbord och deras små kläder hänger vackert uppradat på flera stänger bland skötbäddar, våtservetter och blöjor.

– Mina favoriter är dessa randiga bodys. Jag gillar verkligen randigt, dessa köpte vi i Stockholm, berättar Hampus Engström och lyfter fram fyra små bodys som hänger på små barngalgar och bläddrar bland de små randiga barnplaggen som dinglar i hans händer.

Läs även: Mjuka mattor och grafiska mönster – så ser inredningstrenden ut just nu