Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanna Öbergs första ord efter makalösa guldskrällen i OS: "Svårt att fatta vad jag har gjort"

 
Vinter-OS 2018: Skidskytte
Visa alla artiklar

Hanna Öberg vann OS-guld överlägset i skidskytte-distansen.
Nu har hon mött media för första gången efter det som självaste Magdalena Forsberg kallar för "en av de största skrällarna i svensk OS-historia".
– Jag har svårt att fatta vad jag har gjort, säger hon till Eurosport.

22-åriga Hanna Öberg hade gjort bra lopp tidigare i OS. Men inte nått ända till pallen.

På 15 kilometer ställde hon då till med en otrolig sensation. I överlägsen stil, med 40 sekunders marginal, vann hon OS-guld i Pyeongchang.

– Jag har känt att jag inte varit helt hundra nöjd i loppen innan. Lite har saknats. Jag har känt att jag inte varit helt hundra nöjd i loppen innan. Lite har saknats. Jag har gjort jättebra lopp, men saknat lite. I dag fick jag till ett perfekt lopp, säger hon i Eurosport.

Perfekt var det verkligen. Hon sköt fullt och åkte dessutom så pass bra att konkurrenterna, stornamnen, tappade på sista sträckan.

– Jag kände efter att jag träffat i liggserien att jag kommer nog sätta dem i stå också. Jag är faktiskt imponerad av mig själv.

Lagkamrat efter lagkamrat, såväl som förbundskapten och pojkvännen Jesper Nelin, grät i tv-sändningarna. Sammanhållnigen är stark bland skidskyttarna, som alla har sin bas i Östersund.

– Det är så fint att de bli så glada för min skull. Vi jobbar för det här tillsammans och det hade lika gärna kunnat vara dem.

Eurosport-experten Jonas Karlsson kallade det för en av de största skrällarna i svensk OS-historia och fick medhåll från Magdalena Forsberg.

Och det går väl att hålla med.

– Jag har svårt att fatta vad jag har gjort, säger Hanna Öberg.