Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans Lillänge-förslag får god respons

Utveckla betongstationsområdet vid Lillänge till ett fritidsområde.
Det menar östersundaren och körfältsbon Pontus Rosér, som har fått gehör för sitt medborgarförslag på tjänstemannanivå.

Pontus Rosér tycker att kommunen borde utreda om ”betongen” skulle kunna göras om till ett fritidsområde. Där skulle det kunna finnas skidspår på vintern och grill- och rastplatser på sommaren. Skidspåret skulle genom tunnlar kunna bindas samman med både Spikbodarna och ÖSK-området.

Det kan bli en plats för de boende och skolorna och förskolorna i området, men även för turister och de som handlar i Lillänge.

– Tänk om man som besökande kund kunde prova sin nyinköpta skidutrustning alldeles bakom affären på Lillänge? säger Pontus Rosér.

Det kan också fungera som en presentation av staden Östersund, menar han.

– Att visa att det här med Vinterstaden, det är något som vi jobbar för. Bara tanken på att det första man ser är barn och familjer som åker skidor eller pulka, grillar och har roligt. Med det här förslaget skulle man kunna slå flera flugor i en smäll.

Han har följt debatten om Lillängehandeln och är positiv till att fler företag etablerar sig.

– Jag skulle gärna se att Biltema kommer till Östersund, det är inte det som det här handlar om. Om Biltema vill till Östersund och Jämtland så är jag övertygad om att det går att lösa, och att det fins mer lämpade platser än här. Jag ser heller ingen motsättning mellan Lillänge och centrum, jag tror att båda har möjlighet att utvecklas på sina unika sätt.

Nu finns det ett tjänstemannaförslag utifrån Pontus Rosérs medborgarförslag. Tjänstemännen föreslår till politikerna i barn- och utbildningsnämnden att de ska bifalla förslaget, och öppna för en utredning om ifall Lillänge kan omvandlas till ett fritidsområde. Man fokuserar då särskilt på möjligheten för skolor och förskolor.

– Det är väldigt roligt att bo i en kommun som utvecklas så mycket och som lyssnar på sina medborgare. Jag ser det som ett sundhetstecken och blir stolt, att politiker och tjänstemän är öppna för att tänka nytt och brett i en så pass infekterad fråga.

Men han är samtidigt medveten om att det är många steg kvar innan förslaget kan bli verklighet.

– Vi vet ju inte var det landar, men visst blir jag jätteglad. Om tjänstemännen tycker att mitt förslag är bra så ger det ju tyngd åt förslaget. Man får hålla tummarna.

Ett hinder på vägen för hans förslag är att kommunen i dag inte äger området.

– Men en vacker ingång till staden kanske kan vara värt pengarna, man får väl se vad det skulle kosta att flytta stationen.

Barn- och utbildningsnämnden har sitt sammanträde onsdag 24 september.