Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans Lindeberg: Nu dukar vi upp för ny folkfest

Jag hoppas att du gillar vad du får ut av att prenumerera på ÖP:s lokala journalistik, skriver Hans Lindeberg, ÖP:s chefredaktör.

Det sägs att humlan med sin kroppskonstruktion inte ska kunna flyga. Humlorna struntar i det och flyger ändå.

För fem år sedan betraktade nog de flesta det som högst osannolikt att Östersunds Fotbollsklubb skulle spela allsvensk toppfotboll, vara snubblande nära kvalificering till Europa League och Svenska cupmästare.

Nu är det verklighet.

Att lyfta fram det överraskande, det som är oväntat och fundera på drivkrafterna bakom är alltid lärorikt. Som exempel på omöjligheternas möjligheter, ungefär. Det ger framtidstro och inspiration.

Östersunds-Posten fyller 140 år den 5 september. Det speciella med ÖP är att vi växer. Antalet prenumeranter ökar och det är ett tydligt trendbrott.

Tvärtemot vad en del dysterkvistar som gärna förutspår undergången för lokal journalistik brukar hävda.

Intresset och viljan att betala för den lokala, nära journalistiken som ÖP står för ökar stadigt.

"Så otroligt roligt att få den uppskattningen. Ni som väljer Plus gör verkligen skillnad genom att visa att riktigt bra digital och lokal journalistik har ett värde i dagens samhälle. Tack för ert engagemang."

Så skrev jag i en krönika i våras när ÖP passerade 2.000 nya digitala plusprenumeranter. Nu är vi uppe i 3.000.

Jag skrev också att alla nya prenumeranter ger framtidstro för journalistiken. Ett påstående som i högsta grad fortfarande gäller.

Därför är det extra roligt att kunna erbjuda våra prenumeranter, gamla som nytillkomna, något extra och engagerande tillbaka. Eftersom jag tror att engagemanget för lokal journalistik är ömsesidigt.

Precis som ÖP och våra medarbetare drivs av viljan att berätta nyheter, skildra förändringar i samhället, möta lokala eldsjälar, granska och avslöja. Så finns också en växande medvetenhet om den avgörande betydelse som oberoende journalistik har för att säkra grundläggande demokratiska värden i dagens samhälle. Jag märker det allt oftare i diskussioner med er läsare och användare.

ÖP och Mittmedia har tidigare livesänt ÖFK:s matcher mot Hammarby och Fola Esch. Om några veckor kommer våra prenumeranter kunna köpa biljetter till motoreventet Gymkhana Drift i Östersund med rabatt.

Men först och främst.

Nu på torsdag dukar vi upp till den ny, härlig livesänd fotbollsfest!

På op.se och ltz.se eller någon annan av Mittmedias nyhetssajter men framförallt på Stortorget i Östersund.

På torget bjuder ÖP och Mittmedia tillsammans med Destination Östersund på gratis storbildssändning. Uppsnacket startar redan klockan 18.00. Mer information om programmet kommer.

Är du prenumerant ser du matchen live på sajterna utan extra kostnad. Hur du gör för att logga in eller starta en plusprenumeration kan du läsa i en artikel härintill. Det kommer även vara möjligt att köpa enbart matchsändningen.

Jag hoppas att du gillar vad du får ut av att prenumerera på ÖP:s lokala journalistik.

Och jag tycker egentligen att humlor som flyger egentligen är fantastiskt vackra att titta på.

Fler krönikor av Hans Lindeberg:

Det känns bra att följa i Agathons fotspår

Vi kan inte avstå från att publicera på grund av risken för en nätmobb

Mer om matchsatsningen:

MittMedia på plats i Grekland – sänder historiska ÖFK-matchen: "Fotbollssveriges hetaste lag"

Se Paok–ÖFK i Europa Leagues play off här

Köp matchen Paok–ÖFK som pay per view – se den historiska matchen här