Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans Lindeberg: Nu gör vi journalistiken ännu bättre. Totalt 30 ÖP-reportrar rapporterar från länet – ”Om vi misslyckas med vårt uppdrag finns vi inte kvar”

Östersunds-Postens Stefan Nolervik fick förra veckan ta emot utmärkelsen ”Årets Guldkratta”.

Priset går till ”Den mästerliga fältreporter som under året bäst lyckats slå an den allmänmänskliga tonen i den svenska folksjälen” och delas ut av tidningen Medievärlden.

ÖP:s reporter Linda Hedenljung var specialinbjuden gäst för sina insatser som grävande reporter på galan där Stora Journalistpriset delades ut i torsdags.

Därför prioriterar vi att ha så många reportrar som möjligt trots att resurserna minskar

Att ÖP:s reportrar uppmärksammas nationellt är vi förstås både stolta och glada för. Det innebär ett erkännande till vår lokala journalistik.

Under hösten har vi gjort om på ÖP:s redaktion för att göra journalistiken ännu bättre. Det är ju ingen hemlighet att medierna går igenom en digital omställning som ställer krav både på oss journalister och våra läsare. Även om antalet digitala prenumeranter ökar så behöver vi arbeta effektivare med bevakningen i hela länet.

Vår drivkraft är att fortsätta göra oberoende lokal journalistik för samhällets bästa. Trovärdiga och fristående medier behövs för att försvara en stark demokrati. Därför prioriterar vi att ha så många reportrar som möjligt trots att resurserna minskar.

Från grävtips om missförhållanden eller maktmissbruk till snabb direktrapportering

Totalt 30 reportrar och redaktörer arbetar med att rapportera om stort och smått som händer i länet:

Marcus Berglund, Per Arnsäter, Johan Axelsson, Olof Sjödin, Linda Hedenljung, Fredrik Eliasson och Denny Calvo är reportrar i Östersund som tar sig an alla möjliga olika uppdrag. Från grävtips om missförhållanden eller maktmissbruk till snabb direktrapportering från stora nyhetshändelser.

Ingmar Reslegård har specialuppdrag att bevaka Strömsund. Per Hansson har särskild koll på Östersund. Anders Olsson är Krokomsreporter och Jeanette Fundin Årereporter. På redaktionen i Åre arbetar även Emma Alzén och Linnea Karlsson med tidningen ÅreIdag och Bostadspuls.

Tre välkända ÖP-profiler är Stefan Nolervik, skribent och krönikör, vår kulturredaktör Karin G Jonsson och Kicki Gustafsson, debattredaktör och krönikör.

Anna-Karin Pernevill är reporter för ÖP-Magasin. Petter Hansson-Frank har regionen och sjukvården som sitt specialområde. Maria Lindholm är näringslivsreporter och Karin Johansson bevakar brottslighet och kriminalitet.

Ett extra öga på vad som händer i Bräcke, Ragunda och Berg

Per Lindh är snabbreporter inne på redaktionen och hjälper nyhetschefen Karolin Johansson att hålla ett extra öga på vad som händer i Bräcke, Ragunda och Berg. Han gräver också fram ÖP:s "Minnen från förr" ur vårt stora arkiv. I Sveg har Stefan Persson uppdrag att rapportera från hela Härjedalen tillsammans med Länstidningens Johannes Berndalen.

Nyhetsdesken i Östersund är bemannad från tidig morgon till 23-tiden på kvällen av liveredaktörerna Simon Sjödin, Evelina Pålsson, Maria Immefors och Philip Norén. Våra liveredaktörer fångar upp allt som händer i länet av allmänt intresse och rapporterar rakt ut på op.se, ltz.se och Tidningenharjedalen.se så fort de kan. Gabrielle Bäckström och Henrik Ahlström är deskredaktörer och håller koll på innehållet på nyhetssajterna. Efter klockan 23 tar Mittmedias gemensamma nattredaktion i Sundsvall över den snabba nyhetsbevakningen.

Johanna Stenström sköter kontakten med prenumeranterna lokalt

Sanna Svanebo, Niclas Åkerström, Hans Andersson, Fredrik Sjölund och Andreas Olsen är reportrar på sportredaktionen som jobbar både för LT och ÖP.

Förutom våra 30 reportrar arbetar Anna Sundkvist som redaktör för gratistidningarna och bostadspuls. Conny Pettersson ansvarar för innehållet i ÖP:s tidningsupplaga. Patrik Sjödin planerar innehållet på sportsidorna. Johanna Stenström sköter kontakten med prenumeranterna lokalt och redaktionschefen Olof Ekerlid är vår alltiallo. Marcus Åsling ansvarar för opinionsjournalistiken på ledarplats som politisk redaktör.

Östersunds-Postens journalistik betalas varken av avgifter på skattsedeln eller statliga bidrag

Nästa år skrotas licenserna som modell för finansiering av SVT, SR och Utbildningsradion. Den ersätts av en allmän avgift för public service. Alla över 18 år med beskattningsbar inkomst ska betala avgiften, på maximalt 1300 kronor om året.

Var tredje svensk tycker inte att utbudet i SR, SVT och UR är värt den summan enligt en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag av debattprogrammet SVT Opinion.

Östersunds-Postens journalistik betalas varken av avgifter på skattsedeln eller statliga bidrag. Vi lever på att våra prenumeranter tycker att den journalistik vi gör varje dag är värd att betala för och våra annonsörer tycker att vi når tillräckligt många tänkbara kunder med vårt innehåll.

En bättre finansieringsmodell för den som vill försäkra sig om att oberoende, lokal journalistik verkligen tar tillvara medborgarnas intressen finns nog inte.

Om vi misslyckas med vårt uppdrag och prenumeranterna väljer bort oss - så finns vi inte kvar.

Har du nyhetstips så mejla ÖP:s reportrar direkt på: fornamn.efternamn@mittmedia.se eller tips@op.se.

Läs mer 

Lär dig att logga in med oss – så kan du läsa ÖP varje dag under julen: "En viktig del av vårt uppdrag"

Hans Lindeberg: Rekordstor ökning för ÖP - tack till alla er som prenumererar: "Det visar att vi är på rätt väg"

Hans Lindeberg: Jag hoppas att Badhusparken fylls med regnbågens alla färger på lördag!