Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansdotter körde upp sig till sjundeplats – Hector åkte ur igen

Frida Hansdotter står ännu utan pallplats i världscupen. Fjärdeplatsen i slalompremiären i finska Levi senast blev en sjundeplats under storslalomtävlingen i Killington, USA. Sara Hector var på väg mot ett bra förstaåk, men körde ur för andra tävlingen i rad.

Det höll inte riktigt hela vägen till en pallplats i slalompremiären finska Levi för två veckor sedan. När det var dags för storslalom i Killington, USA, var svenskan ute efter revansch. Men efter ett sämre förstaåk blev det för tufft att köra ikapp – och svenskan slutade sjua.

Efter ett försiktigt förstaåk passerade hon mållinjen som nummer 14, dryga sekunden efter tyskan Viktoria Rebensburg.

– Jag tyckte jag hade en övre del. Sen när man kom in i skuggan i sista hanget blev jag lite försiktig, så det ångrar jag. Men överlag var det bra, sa hon i Kanal 5:s sändning.

Och bättre skulle det bli. Hansdotter stod för ett mycket stabilt andraåk och gick i mål som ny ledare. En ledning som tog henne sju placeringar upp på resultatlistan in på sjundeplats.

För Sara Hector blev det en mindre lyckad tävling. Svenskan var på väg mot en fin tid i det första åket – men körde ur med bara några käppar kvar. Det var andra tävlingen i rad som Hector inte lyckades ta sig till det andra åket.

– Jag försökte låta skidorna gå och det var bra. Nära vad jag kan åka så jag är nöjd, men vad irriterande! Jag gick tufft för att döda käpparna, så blir jag lite sen och stressad, sen var det kört. Jag måste vara lite noggrannare, sa Sara Hector efter åket i Kanal 5:s sändning.

Vem som vann? Tyskan Viktoria Rebensburg förvaltade sin ledning och vann i överlägsen stil. Hemmahoppet och världsstjärnan Mikaela Shiffrin slutade två, 67 hundradelar bakom tyskan. Italienskan Manuela Moelgg knep tredjeplatsen.

Anna Svenn-Larsson och Estelle Alphand åkte in på en 47:e respektive en 40:e plats och missade därför andra åket. Emelie Wikström åkte även hon ur.

I morgon får det svenska landslaget en ny chans när slalomtävlingen avgörs.