Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansdotter och Hector topp tio när Shiffrin var ostoppbar i storslalom

 
Vinter-OS 2018: Alpint
Visa alla artiklar

Det blev ingen svensk medalj i damernas storslalom.
Frida Hansdotter åkte upp sig i det andra åket men rådde inte på Mikaela Shiffrin som vann torsdagens tävling.
Sara Hector slutade tia medan Estelle Alphand blev 16:e bästa åkare.

Sara Hector och Frida Hansdotter hade båda skaffat sig ett bra läge för att slåss om medaljerna efter det första åket i damernas storslalom då de placerade sig som sexa och sjua, sex respektive sju tiondelar bakom ledaren Manuella Mölgg från Italien.

Upp till pallen hade Hector 31 hundradelar medan Hansdotter hade 41.

När Hansdotter gick ut för sitt andra åk hade hon 13 hundradelar till godo på tyskan Viktoria Rebensburg och Hansdotter utökade till 43 vid den första mellantiden.

Till andra mellandelen var avståndet nere på bara tio hundradelar för att vid den sista tappa allt och i mål var hon 45 hundradelar bakom Rebensburg, men var ändå tvåa i resultatlistan.

Sara Hector hade å sin sida 23 hundradelar till godo på Rebensburg och utökade med ett par vid den första hundradelar men tappade likt Hansdotter till den andra och var då efter, 13 hundradelar och nöja sig med en tiondeplats när det hela var klart.

Vid de tredje hade avståndet ökat till sex tiondelar vilket blev allt för stort och i mål var Hector 93 hundradelar efter Rebensburg för en femteplats och medaljdrömmarna var borta.

– Jag försökte verkligen gå för det, jag gick ut, föröskte stå på yttern och driva. Men redan i första kanten blev det lite för mycket flyg. Jag hade inte det som krävdes, det är bara att träna vidare, säger Hector i Kanal 5.

Det blev heller inte någon medalj för Hansdotter då hon passerades av fyra åkare innan det var klart och det blev till slut en sjätteplats för Hansdotter, 57 hundradelar från pallen.

Vann gjorde Mikaela Shiffrin som stod för en stark insats i det andra åket och hade till slut 39 hundradelar ned till tvåan Ragnhild Mowinckel och ytterligare sju till Federica Brignone på tredjplatsen.

Estelle Alphand låg 26:a efter det första åket och stod för ett starkt åk i det andra där hon hade det snabbaste åket av alla och det blev en 16:e plats för Alphand.