Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hantverk och hembakt på julmarknaden i Nälden

Nälden Nu är det dags för julmarknad i Nälden. På söndag avlöser aktiviteterna varandra. Kyrkkaffe, bytesmarknad och hantverksutställning.

Första advent sker den årliga julmarknaden i Nälden. Med start klockan 11:00 hålls det adventsgudstjänst i Näskotts kyrka med efterföljande kyrkkaffe i församlingshemmet.

Därefter anordnas det julmarknad i Näldens bygdegård och i Näskottshallen arrangeras det bland annat bytesmarknad av sport och friluftsaker för vintern, ponnyridning och kolbulleservering. Marknaden är ett samarbete mellan Näldensbyalag, Näldens IF och Näskottsförsamling.

– Det är kul när det är mycket folk som rör sig på byn och det brukar vara massivt med folk på marknaden. I år hoppas jag att folk går man ur huse och får uppleva hur trevligt det är här i byn, säger Elisabeth Vykander, ansvarig för julmarknaden i bygdegården och tillägger att tomten naturligtvis kommer även i år.

I bygdegården blir det fullt hus. 18 bord med utställare, precis som i fjol.

– Vi får bara in så många bord, så det blir fullt, förklarar Elisabeth Vykander.

Hon berättar att bland utställarnas alster kommer man hitta allt från sytt, stickat, snidat, vävt till bakat. Och I kaféet kommer det att finnas fika till försäljning.

– Och det är hembakt vartenda dugg, säger Elisabeth Vykander.