Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hänvisar Magnhild till patientnämnden

Nya närvårdens vd och tillika läkare, Hans Boberg, vill inte kommentera det som Magnhild Bohm uppgett.
– Jag kan inte kommentera det eftersom det sätts i samband med ett enskilt patientfall, säger han.

Hans Boberg hänvisar till patientsekretessen.

Men borde inte en 85-årig patient som går på Waran och fått ett stort sår få träffa en läkare?

– Jag tycker att den här typen av problematik ska skötas av patientnämnden och inspektionen för vård och omsorg. Det ska inte göras som en kommentar i media, säger Hans Boberg.

Han menar att frågan aldrig kan diskuteras i media eftersom sekretess alltid binder en läkare. Han vill heller inte prata generellt om hur Waranpatienter ska tas om hand. Eller varför det blev som det blev för Magnhild Bohm.

– Jag kan inte säga varför det blev så här. Jag kan inte gå in i journalen. Men jag förstår att människor kan bli missnöjd med sjukvården. Jag hänvisar dem till patientnämnden och inspektionen för vård och omsorg, säger han.

Han vill heller inte svara på om han kommer att prata med den jourläkare som var i tjänst om vad som låg bakom beslutet att neka Magnhild Bohm att komma in till akuten.