Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är 6-miljonerssatsningen som planeras i Vemdalsskalet

Ska en klätterpark utomhus i Vemdalsskalet få fart på sommarturismen? Det tror i alla fall Destination Vemdalens avgående vd Maria Cederberg som hoppas att denna 6-miljonerssatsning ska kunna bli av.

– Förra gången vi sökte pengar gick det inte. Men vi har vår projektansökan kvar och hoppas på bättre tur så fort nya pengar finns att söka, berättade hon när Destination Vemdalen informerade om pågående projekt och framtida planer vid en träff i Storhogna.

Idén om klätterparken väcktes under ett besök Maria Cederberg gjorde på Mallorca. Där fanns en park som hade haft 29 000 besökare under ett par månader.

– Den parken passade alla från 5 år och uppåt och ett par hundra personer kunde klättra samtidigt. Det här skulle verkligen kunna bli ett lyft sommartid. Det finns i dag inget liknande i Sverige och vi skulle i så fall bli först på banan, sade hon.

Just olika satsningar för att öka besöksvolymen under hela året har hög prioritet i destinationens planeringsarbete.

– Det är vårt största utmaning, menade Maria Cederberg.Under de närmaste åren kommer destination Vemdalen att anslå 5 miljoner kronor på olika aktiviteter som ska öka attraktionskraften för Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna.

– Det handlar bland annat om ny hemsida, bättre marknadsföring och olika typer av utbildning för företagen, berättade hon.

Inför den kommande vintersäsongen har även en hel del byggsatsningar gjorts. I exempelvis Vemdalsskalet öppnas en ny barnbacke och en efterlängtad omstrukturering av parkeringen sker. Skalspasset får ett lägenhetshotell med 27 lägenheter. 14 nya lägenheter tillkommer i Klockarfjället.

I Björnrike öppnas en ny barnbacke i Björnvallen som också får ett rullband. Förändringar har gjorts i Björnrike Snow Park och vid Björnstigen blir det en ny restaurang.

I Klövsjö/Storhogna ökas kapaciteten i Solliften, boendet utökas och en ny fjällbastu byggs i Storhogna.

Inom destinationen har även ett 50-tal privata stugor byggts.