Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är årets Allan-Edwallstipendiat

Årets Allan Edwallstipendiat är Simon Sjöstedt från Aspås.

– Det känns skitkul, säger en glad Simon Sjöstedt som precis fått veta att han kammat hem årets Allan Edwallstipendium.

Simon Sjöstedt är frontman i countrybandet Della Ridge som tog hem en klass i Country-SM i somras. Han har även turnerat i bland annat USA med ett ABBA-tributeband.

I höstas började Simon Sjöstedt att läsa musik- och mediaproduktion på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Innan det har han läst två år på rockmusiklinjen på Birkagårdens folkhögskola.

– Det var där jag började med Della Ridge-projektet så det har väl lett till en del grejer och man har träffat mycket trevligt folk och duktiga musiker, säger Simon Sjöstedt.

Vad Simon ska göra med stipendiet, som är på 10 000 kronor, vet han inte riktigt än.

– Men de kan komma att hamna i en skivsläpparpott, säger han.

Han och bandkollegorna i Della Ridge spelar så mycket de hinner och kan och på torsdag har de sin nästa spelning.

Prisutdelningen av Allan Edwallstipendiet är 6 januari. Då uppträder Åsa Bergh med "Djävla Mansfõlk" som är en hyllning till Monica Zetterlund, Herbie och Anders Hedén som även är kvällens värd.

Stipendiet delas ut för att ge stöd och uppmuntran till unga människor som vill utbilda sig inom konstnärliga uttrycksformer som dans, bildkonst, musik, teater och film.