Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är de svenska trupperna till Slottsprinten och Svenska Skidspelen

Äntligen är det dags för längdskidornas världscup att komma till Sverige, och i helgen väntas hela världseliten stå på startlinjen i Falun.
Bland annat återfinns sprintcupens totalledare Stina Nilsson, och Emil Jönsson och Calle Halfvarsson, i trupperna till Slottsprinten och Svenska Skidspelen.

■■ Håll koll på den lokala sporten – få pushnotiser om Leksands IF, Mora IK och allt annat stort som händer. Ladda ner DT:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för DD:s app, Iphone eller Android.

Längdskidornas världscup kommer till Sverige i veckan när Slottsprinten och Skidspelen avgörs i Stockholm och Falun.

I sprinten, som körs på torsdag i Stockholm, finns bland andra ledaren i den totala sprintcupen, Stina Nilsson, och Anna Haag, båda IFK Mora, på startlinjen. Även Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK, får chansen i sprinten genom en friplats.

LÄS OCKSÅ: Stina Nilsson utsedd till årets stjärnskott: "Det känns jättekul"

– Det blir fantastiskt roligt att följa Stina och våra övriga duktiga sprintåkare i Stockholm. Vi har saknat Slottsprinten några år och gläder oss stort till att få möta världseliten på hemmaplan, säger förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

– Vi tror och hoppas på publikfest. Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter, sexa i sprintcupen, och alla andra hemmaåkare på startlinjen lovar sälja sig dyrt, säger förbundskaptenen Rikard Grip

LÄS OCKSÅ: Stina Nilssons smäll – diskad i sprintfinalen i Drammen

På herrsidan återfinns bland annat Falun-Borlänges Oskar Svensson, och IFK Moras Johan Edin i sprinten.

Calle Halfvarsson, Falun-Borlänge SK, och Emil Jönsson, IFK Mora saknas båda i sprinten, men finns med i truppen till helgens tävlingar i Falun.

– De är friska och i träning, men det är för tidigt för dem att lägga iväg i maxinsatser. Jag har dock förhoppningar om att de närmaste dagarnas träning går fortsatt bra och att Emil och Calle kan tävla i Svenska Skidspelen till helgen, säger Rikard Grip.

I truppen till skidspelen finns även Oskar Svensson och IFK Moras Martin Johansson.

LÄS OCKSÅ: Symptom på utbrändhet hos Halfvarsson: "Jag måste bli bättre på att vila"