Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är den nya Peak Innovation-ledaren

I dag blev det känt att Michael Althin – vd och delägare för Camp Södergren i Östersund – blir ny processledare för sport- och turism-projektet Peak Innovation.

– Det känns ju fantastiskt roligt, och det är en otrolig förmån att få den här möjligheten. Det känns som en fantastisk utmaning och det känns rätt i tiden. Jag hoppas att det ska synas i resultaten också, säger Michael Althin.

Han har tidigare haft flera chefsjobb på NNP/Milko. De senaste åren har han arbetat som vd och delägare för Camp Södergren i Östersund. De andra delägarna är skidåkarna Anders Södergren och Thomas Alsgaard, samt Östersunds Skidlöpareklubb.

Michael Althin tror att det är hans bakgrund med olika chefspositioner, egenföretagande och erfarenhet från sport-, turism- och friluftslivsbranschen som gjorde att just han fick jobbet.

Hur kom det sig att du sökte jobbet?

– Det var egentligen min fru som hade fått reda på det, och sett annonsen. ”Det där är ju ditt jobb, det ska du ha”, tyckte hon. Jag hade egentligen ingen tanke på att byta jobb, men sedan läste jag på och det kändes rätt att söka, säger Althin.

Första november börjar hans tjänst på Peak Innovation och det blir ”ett grannlaga jobb”, enligt Althin, att hinna avsluta alla åtaganden hos Camp Södergren.

– Nu blir det körigt här. Jag kommer att sluta som vd så fort som möjligt, under det här året. Mina delägare är ute och åker skidor och är svåra att få tag på, men vi måste ha ett möte snart.

Vem kommer att ta över vd-skapet?

– Det vet jag inte, det finns inget namn i dag.

Vad skulle du vilja göra med Peak Innovation?

– Det är en bra fråga, för det har gått väldigt snabbt. Till att börja med ska jag sätta mig in i de planer som finns och följa upp dem över förväntan. Sedan vill jag gärna titta på vad som kan utvecklas och hitta nya områden, men det är för tidigt nu att tänka på det, säger Althin.

Nuvarande tidsperioden för Peak Innovation sträcker sig till sista september 2014, och därmed också Michael Althins kontrakt.

Det är ett ganska kort kontrakt du har skrivit på.

– Det var jag ju inställd på. Men förhoppningen är ju att projektet får en fortsättning och då även jag

Du tvekade aldrig att söka på grund av medieuppståndelsen kring Peak Innovation?

– Det är många som frågar det, men som egenföretagare jobbar jag sju dagar i veckan och uppemot 90 timmar. Jag hinner inte konsumera så mycket media, tyvärr. Jag vet att det har funnits kritik kring organisationen och uppföljningen, men jag har för lite kunskap om det. Jag tvekade inte, den här tjänsten ville jag ha.

Så det känns inte jobbigt att ta över ett omdiskuterat projekt?

– Nej. Sport, turism och friluftsliv är inkomstnäringen i länet. Vi måste lägga all energi framåt. Jag kände ingen tvekan på grund av något eventuellt dåligt rykte.

Hur ska du vända det eventuella ryktet till ett gott rykte?

– Vi ska göra ett bra jobb och leverera det som förväntas.

Peak Innovation är ett projekt som ägs av Mid Sweden Science Park som ägs av både det offentliga och näringslivet. Gruppen som rekryterade Michael Althin har bestått av AnnSofie Andersson (styrelseordförande i Mid Sweden Science Park, MSSP), Olle Martinelle (styrelseledamot), Mats Tinnsten (prorektor vid Mittuniversitetet och adjungerande ledamot), Gun Jonsson (styrelseledamot), och Magnus Burvall (vd för Mid Sweden Science Park).

Tidigare processledare för Peak Innovation var Lars Lindqvist. Under rekryteringen har Katarina Nyberg-Finn varit tillförordnad ledare.