Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är den vinnande affärsidén som gav östersundsbon 100 000 kronor

/
  • Olle Lundberg från Östersund vann regionfinalen av den prestigefyllda tävlingen Venture Cup för bästa affärsidé.

Med sin affärsidé vann Olle Lundberg totalsegern i Venture Cup och belönades med 100 000 kronor.
– Det är kanske inte världens häftigaste produkt men den löser problem.

Annons

För två veckor sedan vann 32-årige Olle Lundberg från Östersund regionfinalen i den prestigefyllda tävlingen Venture Cup för bästa affärsidé. Hans smarta telefonbaserade verktyg som underlättar och effektiviserar dokumentation och rapportering genom scanning av så kallade QR-koder föll juryn på läppen och han belönades med 100 000 kronor.

För att enklare beskriva sin prisade produkt "Realbridge" tar han service av kaffeautomater som autentiskt exempel:

– När personalen på företaget Jobmeal utför service på sina kaffemaskiner skrev de tidigare ett stort antal servicerapporter med papper och penna, dels i pärmar men även på själva maskinen. I slutet av dagen skulle dessa rapporter sedan föras in i ett datasystem. Med Realbridge räcker det med en QR-kod på ett klistermärke och en vanlig smart telefon. När servicen av kaffemaskinen är avslutad scannas koden med telefonen och rapporten förs direkt in i datasystemet i realtid.

Idén till produkten kommer ursprungligen från en annonsplattform och har utvecklats i över två års tid. Att utveckla nya och innovativa affärslösningar är en tidskrävande och ofta kostsam process.

– Det tar mycket tid och det har varit svårt att få finansiering. Merparten av pengarna kommer från privata finansiärer, berättar Olle Lundberg.

I dagarna får Olle reda på om hans företagsidé tagit sig vidare till Sverigefinalen som går av stapeln den 10 juni i Stockholm. Att han är bäst i norr har redan öppnat dörrar och gett möjligheter till att utveckla företaget ytterligare.

– Jag ska till Silicon Valley i september och träffa företagare för att se om vi kan ta produkten till USA, säger Olle Lundberg.

Annons