Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är första klippet från "En man som heter Ove"

Boken "En man som heter Ove" har gjort jättesuccé.
Snart kommer filmen - med Rolf Lassgård i huvudrollen - och nu har den första trailern släppts.

Filmatiseringen av Fredrik Backmans succéroman "En man som heter Ove" har premiär på juldagen och beskrivs av filmmakarna som en dramakomedi om oväntad vänskap, kärlek och vikten av att omge sig med ordentliga verktyg.

Handling: 59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid.

Regissör till filmen är Hannes Holm.