Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är K/D:s offensiva satsning

Krokom/Dvärsätt satsar framåt i damernas division 1.

Fem utländska spelare kan förstärka laget kommande säsong. Dessutom blir det ett samarbete med IFK Östersund.

– Vi har höjt vår målsättning, säger Anders Funseth.

Tre länslag ska spela i damernas division 1 till våren. Det märks redan. Lagen är måna om att kunna knyta till sig bra spelarmaterial och turas om att avisera offensiva satsningar.

Östersunds DFF har redan klart med flera utländska spelare och satsar på ett andralag i division 3 med flera av Brunflos tidigare spelare.

Nykomlingarna Ope ställer upp i både division 1 och 2 efter att ha tagit den vakanta platsen i division 2.

Nu är det K/D:s tur att lansera en satsning med klart höjd målsättning.

– Vi har som mål att slåss om seriesegern och gå upp i elitettan, säger Anders Funseth i K/D.

Tanken är att spelarstommen blir kvar liksom tränaren Tommy Martinsson, och att flera spetsspelare förstärker utifrån.

Megan Cunningham, en 24-årig amerikanska från Connecticut, är första spelare in. K/D hoppas på fler amerikanska namn och det kan bli aktuellt med comeback för Caitlin Blosser, 11 mål i år.

Klubben har också ett hett spår från Malawi.

– Ja, det stämmer. Vi får hjälp med kostnaderna kring den här tjejen som tydligen ska vara landets bästa spelare ... hon ska i alla fall komma hit och prova, så får vi helt enkelt se vad det blir. Det kanske kan bli fyra utländska förstärkningar plus den här tjejen, säger Anders Funseth.

Dessutom blir det ett samarbete med IFK Östersund, som kommer att ha ett lag i division 3. Spelare ska kunna gå mellan lag och träningsgrupper i samarbetet som sträcker sig ned på F17-nivå.

– Vi tycker det är jättekul med samarbetet och det känns som att det har klickat från första mötet. Förhoppningen är att få en bredare bas att stå på för framtiden, säger Anders Funseth.

Inga spelare är avskrivna från årets K/D-trupp, men två spelare är aktuella för högre divisioner. Målvakten Lisa Brandén ska prova med Kvarnsveden i elitettan. Samma sak gäller för årets damsenior i länet, Josefina Arvidsson.

– Det är en hektisk del av säsongen och det rycks i spelare fram och tillbaka. Men om vi kan hjälpa några tjejer uppåt i seriesystemet så vore det roligt, säger Anders Funseth.