Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är kvartetten som vässar ÖIK

Med en kvartett nya spelare utifrån hoppas Östersunds IK kunna spetsa spelartruppens kvalité. Tre av dem är väl prövade både utomlands, i Allsvenskan och som etablerad målskytt i division ett.

Den fjärde är bara 20 år och var snubblande nära kontrakt med Leksand, men hamnade till slut i Östersund.

– Visst hade jag helst varit kvar och spelat SHL med Leksand, men nu blev det inte så och flytten till Östersund känns bra. Det är proffsigt här, berättar Tobias Ekberg, 20, backen som i sista gallringen hamnade utanför Leksands A-trupp.

Han är ursprungligen från Västergötland, har spelat sex J-landskamper och är tveklöst en talang.

I honom kan ÖIK ha gjort ett riktigt fynd, som om han utvecklas vidare i vinter kan bli sevärd för publiken.

– Jag hoppas kunna tillföra laget fart, säger han.

Och redan i sin debut för laget visade han sig på styva linan via två mål i 6-1–segern mot Ö-vik.

Kenny Källström, 25, är annars den i kvartetten med störst rutin. Han är värvad för att bli lite av pappa på isen. En kille som varit med. Han har spelat som proffs i både England och Frankrike, har 139 allsvenska matcher i Leksand bakom sig och även varit i Karlskrona.

En back att luta sig emot när det börjar blåsa.

– Jag vet vilken roll jag förväntas spela och så här långt är allt väldigt bra här i Östersund och med gruppen. Det känns att jag hamnat i en förening med ambitioner, vilket är viktigt, säger den rutinerade försvarsspelaren.

Elias Bjuhr, forward från Storuman, gick hockeygymnasium i Ö-vik, men hamnade sen i Nyköping. Där har han på de senaste två säsongerna gjort 52 mål och är alltså en skarpskytt och avslutare.

Fjärde nyförvärvet är Markus Molin, 28, fostrad som gymnasieelev i Brynäs, men som senare spelat allsvenskt i bland annat Tingsryd. Även han är med sin rutin ett värdefullt tillskott i den annars fortsatt väldigt unga trupp som Östersunds IK nu förfogar över.