Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är länets bästa rastplats

För andra gången sedan Motormännen började utvärdera rastplatser årligen petas Krokomsporten från platsen som länets bästa. Vinnare blev i stället Gimån.
– Den stora skillnaden är den nya avfarten som blev till när man byggde om vägen i Krokom. Den är rentav farlig, säger Stig-Björn Sundell, vägombud i Jämtland.

Rastplatsen i Gimån längs E14 är länets bästa enligt Motormännens Riksförbund. I den årliga utvärdering har 270 av landets cirka 350 rastplatser undersökts vid minst två tillfällen. I samband med detta har ombudet rankat platserna utifrån en rad kriterier som till exempel parkeringsmöjlighet, säkerhet, tillgång till sittplatser och olika miljöaspekter.

– När vi gör detta så granskas rastplatsen på cirka hundra punkter. Skillnaden mellan rastplatsen vid Krokomsviken och den i Gimån är marginell. Den dåliga avfarten i Krokom gör säkerheten mycket sämre. Det har vi också påtalat ett antal gånger, men Trafikverket vill inte lyssna, berättar Stig-Björn Sundell.

Även om han är kritisk mot utvecklingen i Krokom så är rastplatsen i Gimån värd sitt pris, enligt Stig-Björn Sundell.

– Det är en väldigt fin rastplats. Oerhört välstädad och med jättebra service. Dessutom ligger den ju väldigt fint där vid ån och vi pratar med många besökare som är överväldigade.