Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är länets bästa rastplats

För andra gången sedan Motormännen började utvärdera rastplatser årligen petas Krokomsporten från platsen som länets bästa. Vinnare blev i stället Gimån.
– Den stora skillnaden är den nya avfarten som blev till när man byggde om vägen i Krokom. Den är rentav farlig, säger Stig-Björn Sundell, vägombud i Jämtland.

Annons

Rastplatsen i Gimån längs E14 är länets bästa enligt Motormännens Riksförbund. I den årliga utvärdering har 270 av landets cirka 350 rastplatser undersökts vid minst två tillfällen. I samband med detta har ombudet rankat platserna utifrån en rad kriterier som till exempel parkeringsmöjlighet, säkerhet, tillgång till sittplatser och olika miljöaspekter.

– När vi gör detta så granskas rastplatsen på cirka hundra punkter. Skillnaden mellan rastplatsen vid Krokomsviken och den i Gimån är marginell. Den dåliga avfarten i Krokom gör säkerheten mycket sämre. Det har vi också påtalat ett antal gånger, men Trafikverket vill inte lyssna, berättar Stig-Björn Sundell.

Även om han är kritisk mot utvecklingen i Krokom så är rastplatsen i Gimån värd sitt pris, enligt Stig-Björn Sundell.

– Det är en väldigt fin rastplats. Oerhört välstädad och med jättebra service. Dessutom ligger den ju väldigt fint där vid ån och vi pratar med många besökare som är överväldigade.