Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är länets farligaste väg i helgen

Trafiken väntas bli intensiv i helgen.

Polisen i Jämtland varnar nu för länsväg 321.

– Den är inte byggd för den här typen av trafik, säger Bengt Lövros på polisen.

Annons

På fredagen startade stockholmarnas sportlov. Många ska till vintersportorter och stugor i Jämtland och Härjedalen. Trafiken väntas därför kunna blir intensiv de närmaste dagarna.

Väg 321 från Svenstavik upp mot Mattmar är än väg som många kan tänkas välja att köra. Men polisen ser helst att man tar en annan väg.

– Den är smal och krokig och är inte en jättebra väg. Den är inte byggd för den här typen av trafik, säger Bengt Lövros, polisinspektör hos polisen i Jämtland.

Han rekommenderar att man i stället väljer en väg som har separerande vägräcken, som exempelvis E 14. Han tipsar också om att inte köra för tätt i trafiken och att man lastar sin bil på ett bra sätt.

– Mjuka, lättare saker ska ligga överst så att man inte får något tungt över sig ifall det blir tvärnit, säger han.

Under fredagen väntas det komma rikligt med snö till länet. Enligt SMHI rör det sig om mellan 10-15 centimeter.

– I samband med mycket snö brukar älgar och rådjur komma upp på vägen. Det är lätt att det inträffar viltolyckor då. Det är nog den största risken med den här helgen, säger Bengt Lövros.