Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är länsborna mest skuldsatta – se listan kommun för kommun

En ny rapport från Riksbanken visar att invånarna i 246 av landets 290 kommuner har ökat sin skuldkvot sedan 2010. Så även invånarna i Jämtlands län där skuldkvoten har ökat i landets samtliga kommuner under de senaste 7 åren. Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren med hänvisning till Riksbanken.

Riksbanken beräknar skuldkvoten genom att ta hushållets sammanlagda skuld och och dividera det med hushållets nettoinkomst. Bolån, kreditkortslån och konsumtionskrediter räknas in, men inte studielån, skriver Nyhetsbyrån Siren. På så sätt får man ut en siffra som pekar på hur stor hushållets skulder är i förhållande till inkomsten.

De invånare med med högst skuldkvot i länet är invånarna i Åre kommun, med en skuldkvot på 347 procent under 2017. Sedan 2010 har kvoten ökat med 58 procentenheter i kommunen.

Näst högst ligger Östersunds kommun, med en skuldkvot på 300 procent, en ökning med 56 procentenheter sedan 2010.