Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är målet för turismen i Berg

En omsättning på 1 miljard kronor och 800 årsarbetsverken år 2020. Så högt sätts målet för turismen i Berg i den nya turismpolicy som kommunfullmäktige antog på tisdagen.

2009 omsatte den växande turismnäringen i Berg 370 miljoner kronor och gav runt 300 arbetstillfällen.

Även om det var en ökning jämfört med 2007 blev utvecklingen något sämre än de mål som sattes i den tidigare turismpolicyn från 2008.

Både omsättningen, antalet arbetstillfällen och antalet gästnätter blev 2009 lägre än beräknat.

Men förutsatt att inflationen uppgår till cirka 3 procent varje år sätts nu mer än en fördubbling av näringens omsättning till år 2020 jämfört med det mål som satts för 2011 med 410 miljoner kronor.

I policyn markerar också kommunen att turismen är en stor och betydande näring i kommunen.

Kommunen ska verka för en ökad lönsamhet, ökad året runt-sysselsättning, samordnad rekrytering och samarbete mellan företag för att säkra befintliga arbetstillfällen och långsiktigt öka sysselsättningen, betonas i den nu reviderade och antagna policyn.

Där betonas även bland annat behovet av en ekologiskt hållbar utveckling samt att kommunen ska verka både för bra infrastruktur och god tillgänglighet för alla besökare.