Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är matkassen billigast

Ica Maxi i Östersund har den billigaste matkassen i länet.

Det visar PRO:s årliga jämförelse.

Annons

34 varor ingår i matkassen som ligger till grund för årets undersökning. Men varulistan är uppdaterad, förklarar Barbro Höckert vid PRO:s länsdistrikt.

– Ja, PRO har faktiskt gått tillbaka till 1997 års matkasse, vilket innebär att den enbart innehåller basvaror som pensionärer anses behöva. Vissa produkter som varit med under åren, som till exempel kattmat och flingor, har sorterats bort.

Den nygamla varulistan har också öppnat upp för en historisk prisjämförelse, där det efter avstämning med konsumentprisindex visar sig att 2013 års matkasse faktiskt är 82 kronor billigare än 1997 års.

Billigaste matkassen i länet erbjuder Ica Maxi i Östersund, med Ica Supermarket i Järpen på andra plats. Ica Maxi tar därmed hem vinsten för andra året i rad, vilket Berit och Janne Runudde noterat.

– Vi utgick faktiskt från PRO:s undersökning i fjol och började veckohandla här då. Sedan har vi fortsatt, det är gott om parkeringar utanför och så är grönsaksdisken trevlig, säger Berit.

– Att vi bor i närheten gör säkert sitt till också, tillägger Janne.

Hur viktig är prisbilden för er?

– Den är inte alls oväsentlig. För oss som pensionärer har det stor betydelse.

Matkassen 2012

Matkassen 2011

Här hittar du hela årets undersökning - Klicka här.

För dig som surfar i mobilen: http://www.pro.se/Leva--bo/PROs-prisundersokningar/Prisundersokningen-2013/?id=57865