Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är några av dagens viktigaste nyheter

ÖP ger dig som är på språng möjlighet att läsa ikapp några av dagens viktigaste nyheter.

Missa inte heller nyhetssamanfattningen 90 sekunder på ÖPTV

Lokalt:

ÖP Granskar markaffär

Följ ÖP:s granskning av affärerna mellan Peab och Östersundshem. Vi börjar med att kolla om marken norr om arenorna är värd 1 miljon kronor eller 47 miljoner kronor.

Livsmedelsverket griper in mot länskommun

Bräcke kommun är så dålig på livsmedelskontroll och har inte förbättrat den trots påtryckningar av Länsstyrelsen, att Livsmedelsverket går in och tar över.

Influensatider: så skyddar du dig

Det är influensatider och vi ger tips på hur du ska göra för att minska risken att bli drabbad.

Friluftsdag för nya svenskar

Nya svenskar har fått lära sig om svensk jakt. Det är svenska jägarförbundet som hållit en friluftsdag för Introduktionsprogrammet med språkinriktning på Palmcrantzskolan.

Örnrevir ändrar vindkraftsplaner

Efter att ett örnrevir hittats mitt i en blivande vindkraftspark i Munkflohögen, har all projektering stannat av och Vasa Vind har fått minskat på sina planer.

Sport:

Ännu en landslagsåkare väljer att flytta till Östersund. Det är IFK Moras Stina Nilsson som valt att träna i länet.

Ett nytt avsnitt av Hockeypuls, där de avhandlar vad som hänt i SHL.

Kultur&Nöje:

Stjärnförfattare får medalj

Den jämtländska författaren och journalisten Elin Olofsson får medalj. Hon tilldelas 2014 års medalj för jamtsk vitterhet.

Inrikes:

Ebola-larm har avskrivits

I söndags gick ebola-larm på Arlanda. Det avskrevs dock snabbt Under måndagen gick ett nytt larm i Uppsala, men även det avskrevs under dagen.

Helikopterbrist hämmar ubåtsjakt

Ubåtsjakten i Stockholms skärgård fortsätter. Men det visar sig vara ännu svårare nu än under kalla kriget. Dels har antalet båtar i flottan minskats kraftigt, men även ubåtsjakthelikoptrarna är sålda och inga nya finns förrän runt 2020.

Utrikes:

Nigeria föregångsland i ebola-bekämpning

Hela världen står på randen till en extremt allvarlig ebola-pandemi. Men det finns hopp. Just nu lär sig experter av Nigeria, som på ett effektivt sätt motat sjukdomen. Landet är nu klassat som ebola-fritt.

...................................

Kom ihåg att du lätt kommer åt dagens nyheter via menyn högst upp på sajten på smartphone, surfplatta och dator. Där kommer ni också åt våra kommunsidor.

Alla dagens lokala nyheter hittar ni här (inklusive sport). Skrolla ner så hittar ni tidigare dagar.

Alla dagens in- och utrikesnyheter hittar ni här, Skrolla ner så hittar ni tidigare dagar.