Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är namnen på alla som vill rädda badet

Erna Gunneriusson är en anhörig som vill rädda handikapp-badet på Frösön. Hon har 1 300 bevis för att hon inte är ensam.

När Erna första gången fick höra att badet i barnhabiliteringens lokaler på Frösö Strand skulle läggas ned fick hon panik.

– Jag blev ledsen och arg, säger hon.

Hennes son Jan är en av många som utnyttjar badet regelbundet. Han ligger normalt i en ligg-rullstol och när han har lyfts ned i badet är det enda gången han kan vara i upprätt ställning. Då får han frihet att röra sig lite grand, säger Erna.

Erna har varit och tittat på de två bad som nämns som alternativ; Remonthagens och sjukhusets bad.

– Det finns ingen plats på de ställena för en rullstol som man ligger i. De har också en för hög sarg. Jag inser att om de lägger ned habiliteringens bad då kan Jan inte bada mer.

Erna Gunneriusson har fått ihop 1 300 namnunderskrifter på en protestlista. Kravet är att badet blir kvar.

Bakgrunden är att landsstinget fått allt svårare att betala badets hyra sedan fastigheten tagits över av en privat ägare som höjt priset. Till jul ska det finnas en plan för badets framtid.