Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är polisens spår efter älgtornssabotören

I helgen upptäcktes ytterligare tio totalförstörda jakttorn i Jämtland, den här gången på Rödön.

Enligt polisanmälan har älgjaktstornen sågats ned någon gång mellan 7 och 13 september.

Jämtlandspolisen söker en misstänkt men har ännu inte lyckats få tag i honom.

Det är samme man som misstänks ha sågat ned hundratals älgtorn i Storsjöbygden sedan förra hösten, senast två stycken i Knytta under natten mot 4 september och fyra stycken mellan Brunflo och Singsjön under natten mot 27 augusti.

"Jag tycker att det är rent för djävligt. Så mycket elände han har ställt till för oss och för andra", sa en jägare i ÖP 28 augusti.

Jaktkamrater till honom hade vid 04-tiden på morgonen 27 augusti sett en cyklande man vars signalement stämde överens med den misstänkte jakttornssabotör som polisen grep och förhörde i februari i år.

Jägare hade då hållit kvar mannen de vid midnatt hittat liggande på marken bakom ett älgjaktstorn.

Mannen hävdade att han utnyttjade sin allemansrätt och polisen kunde inte binda honom vid något brottsligt.

Den här gången kan det finnas saker som knyter den misstänkte till brotten. Bland annat hittades en terrängcykel, en mountainbike, slängd vid ett nedsågat men bara halvförstört jakttorn vid 04.30-tiden 27 augusti.

Polisen ryckte då ut med sammanlagt fem poliser och tre hundar. En av hundarna fick upp ett spår in i skogen i närheten av den övergivna cykeln.

Men efter närmare sju timmars spårande tvingades poliserna ge upp, sabotören hade kommit undan.