Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Sverigesnäst bästa schackfyra

/

Näldenskolans fjärdeklassare tog Globen och hela schack-Sverige med storm i lördags. Med en strålande insats slutade de tvåa i Schackfyrans riks-final.
Och de hade guldvittring ända in på mållinjen.

Annons

Det var faktiskt ett ganska moloket Näldengäng som äntrade prispallen som silvermedaljörer. Detta trots att man blivit tvåa av de drygt 600 lag som var med i de första kommunkvalen.

– Det var lite blandade känslor. Att bli tvåa är ju bättre än ingenting, sa Martina Fredin, som vann tre av sina fem matcher.

Det var ju nämligen så att efter andra spelomgången var Näldenskolan i ledningen. Förväntningarna skruvades upp och förhoppningar om något ännu större tändes. Kanske en vinst i denna världens största schackturnering fanns inom räckhåll.

var ett myller av 1600 spelare i 69 lag, massor av föräldrar och supportrar och en mängd funktionärer. Cirka 4000 matcher spelades och Nälden lyckades vinna merparten av sina.

– Japp, jag vann. Skolmatt, jublade Rasmus Segelbrandt efter en snabb seger i sin första match.

Avgörandet kom inte förrän i sista omgången och väntan på den slutliga poängsammanräkningen var på gränsen till olidligt spännande. Sammanbitna ansikten och nervöst trampande fötter.

– Jag är inte nervös, bara trött, sa Linnea Liif och gäspade.

ropade upp de 16 Näldenspelarna på silverpallen var det som sagt ett lag som ansåg att de förlorat ett guld och inte vunnit ett silver, som stegade upp. Segrade gjorde slutligen Engelska Skolan, Täby, Schackfyrans dominant de senaste åren.

Lite surt, men snart inser Näldens fjärdeklassare att de faktiskt är Sveriges näst bästa schackfyra. Och det är ju som sagt bättre än ingenting.

Mer läsning

Annons