Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är tjejerna från Östersund som startar Sveriges första motorsporttidning för kvinnor

Tre kvinnor från Östersund har startat en unik tidning - en tidning för aktiva kvinnor mitt i karriären med ett hett intresse för fordon.

– Vi ska bli lika stora som Teknikens Värld, säger en självsäker Rebecca Nisseby 25 år, en av de tre kvinnorna bakom den nystartade tidningen.

De två andra är Ida Karlsson och Katarina Nyberg-Finn.

– Vi kompletterar varandra och vi har startat Sveriges första och enda motorsporttidning för tjejer, Women Car and Lifestyle magazine. En tidning som även inkluderar livsstil och vänder sig till kvinnor som nått högt i karriären, säger Rebecca.

Hennes motorintresse har funnits i många år. Det är hennes pappas förtjänst.

– När jag var liten hämtade pappa mig på dagis. Då hade jag ett litet, litet skinnställ som hängde i hallen på dagiset. Alla var nog ganska ”avis” på mig när jag åkte iväg med min pappa på hans mc, säger Rebecca.

Rebeccas motorintresse är djupt rotat. Hon och hennes kollega Ida Karlsson har redan avverkat en rad resor ute i Europa för att testa olika bilmodeller för kommande artiklar. Tidningen är tänkt att komma ut varje kvartal. Det första numret kommer i dagarna .

– Den kommer inte att kunna köpas i pressbyrån eller så. Inte heller prenumereras på. Utan det blir en gratistidning som finansieras via annonser, förklarar hon.

Då andra motortidningar, enligt Rebecca, satsar mer på kraften under huven och de hårda värdena, vill de här tre tjejerna skildra sporten, bilar och komfort.

– Det blir mer och mer vanligt att kvinnor köper bil efter livsstil, och det är där vi kommer in i bilden, säger Rebecca som redan varit på flera pressresor för att testa nya bilmodeller.

Idén till tidningen kläcktes så sent som strax före jul.

– Det var Ida som ringde och presenterade idén. Sveriges första tidning för motorsporttjejer – Vill du vara med? Jag tvekade inte en sekund, nappade direkt, säger Rebecca.

Gratisstidningen kommer ut kvartalsvis och via ett samarbete med Swedavia distribueras den ut på landets flygplatser. Klara är Bromma och Arlanda terminal fyra och fem.

–Vi har fått väldigt bra annonsörer och blivit väldigt väl mottagna, förklarar Rebecca som hittills skrivit alla artiklar hemma. Men de söker nu efter lokal för en egen redaktion.

Tidningen finns också på sociala medier, på Facebook och Instagram och en hemsida är under uppbyggnad.

Första numret kommer nu i maj.