Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är trafikbrotten du inte visste fanns

Kör du ofta för fort? Bryter du mot trafikreglerna och tar medvetna risker?
Bötesbeloppen i trafiken har på senare år höjts och en fortkörning kan stå dig dyrt – på många sätt.

När våren tar fart och sommardäcken åker på brukar också tempot på vägarna gå upp. Många klagomål som kommer till polisen handlar om hastighetsöverträdelser i tätort.

– Höga hastigheter skapar otrygghet för många. Under sommarhalvåret ökar intensiteten i trafiken. Hastigheterna ökar, avstånden mellan fordonen blir kortare och de farliga omkörningarna blir fler, säger Stefan Westerlund vid trafikpolisen i Västernorrland.

Polisen jobbar året runt med traditionellt arbete som att kontrollera hastigheter, nykterhet och den yrkesmässiga trafiken.

– Det uppstår situationer i semestertrafiken när ovana bilister blandas med erfarna körare. Det är viktigt att visa hänsyn till varandra i trafiken och att acceptera allas olika kunskap som förare, säger Stefan Westerlund.

Under semestern brukar alkoholintaget öka för många och med det ökar risken för rattfylleri. Stefan Westerlund betonar vikten av att inte köra bil när man är berusad.

– Är man osäker, låt bli att köra bil!