Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är truppen till Tour de Ski

Carl Quicklund, Tiio Söderhielm och Anders Södergren får alla plats i Tour de Ski.

Charlotte Kalla, Johan Olsson och Marcus Hellner gör som de tänkt och avstår från att köra Tour de Ski under OS-säsongen.

Men namn som Daniel Richardsson, Calle Halfvarsson, Anders Södergren, Anna Haag och Emma Wikén kör touren i mellandagarna för att få fler världscuptävlingar.

"Tour de Ski fyller en viktig funktion för oss. Många är i behov av tävlingar, och det får de nu. Vi får också möjlighet att ge flera yngre åkare, som inte har så mycket internationell rutin, chansen att tävla på högsta nivå vilket är en investering inför VM-säsongen 2015", säger förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Tour de Ski avgörs mellan den 28 december och den 5 januari.

--------------------

Hela truppen till Tour de Ski:

Damer: Sofia Bleckur, IFK Mora, Anna Haag, do, Hanna Erikson, Åsarna, Sara Lindborg, Falun-Borlänge, Britta Johansson-Norgren, Sollefteå, Maria Rydqvist, Älvdalen, Evelina Settlin, Hudiksvall, Emma Wikén, Åsarna IK.
Herrar: Gustav Eriksson, Falun-Borlänge, Calle Halfvarsson, do, Martin Johansson, IFK Mora, Daniel Richardsson, Hudiksvall, Anders Södergren, do, Tiio Söderhielm, Åsarna, Carl Quicklund, Östersund.