Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har arbetarrörelsen spelat ut sin roll?

/
  • Den gamla arbetarrörelsen är motståndare till den nya folkrörelsen på internet, menar signaturen ”Nisse”.

Annons

sedan startade arbetarrörelsen en massa bibliotek runt om i landet för att vanliga arbetare skulle kunna utbilda sig och ta del av kulturen. Det här har betytt mycket för fortbildningen i Sverige och arbetarrörelsen var verkligen en folkrörelse som drev utvecklingen framåt. Det var nog många som var förbannad på arbetarrörelsen som gav vanliga arbetare chansen att kunna läsa en bok utan att betala för sig.

I dag har arbetarrörelsen bytt sida och står på de priviligierades sida och motverkar den folkrörelse som driva utvecklingen framåt. Internet är det största biblioteket i världen och där en ny folkrörelse driver att vanliga människor ska ha makten där. Men de möter motstånd av en reaktionär arbetarrörelse som vill hindra utvecklingen.

Då som i dag förlorade författare och en del företag på att de fanns grattis kultur tillgängligt för människor. Vore det inte spännande och se hur nöjesindustrin skulle utvecklas om man släppte fildelningen fri?

Det är med sorg i hjärtat jag ser att den gamla folkrörelsen står mot den nya, spännande folkrörelsen och blivit en reaktionär kraft som går i de priviligierades ledband. De har tappat kontakten med folket så då fyller de väl egentligen ingen funktion längre?

Mer läsning

Annons