Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här blir det ny grönsaksodling på Frösön

Det sågas och spikas för fullt på Frösön. Målet är att få till 15 odlingslådor där allmänheten ska få odla grönsaker.

Hushållningssällskapet har ett ettårigt avtal med Östersunds kommun om att få nyttja marken vid Hornsbergs strand på Frösön för grönsaksodling.

I helgen var ett tiotal personer var på plats för att med gemensamma krafter bygga ihop de cirka 15 odlingslådor som de har tillstånd till att ställa upp på gräsplan alldeles norr om Frösöbron vid Hornsberg.

– Vi är en underförening till Hushållningssällskapet som är intresserade av odling, men alla är välkomna att delta i det här projektet, säger Simon Carlquist en av initiativtagare till odlingsprojektet och som hoppas få till en trivsam oas för odling av exempelvis ärtor, grönkål morötter och liknande.

Senast sista veckan i juni ska odlingen starta så det är nu bråda tider att få till anläggningen.

– Redan nu måste vi börja förodla. Vi är alla nybörjare så vi tar lärdom från alla håll. Alla som vill vara med är välkomna att delta, är Simon noga med att framhålla.

Kommunens tillstånd gäller i första hand ett år, men initiativtagarna hoppas på ytterliga mark nästa år.