Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här börjar den långa fotbollsresan

/
  • Just nu: En buss med ÖFK-spelare rullar mot seriepremiären i Karlstad. – Vi är spända men optimistiska, säger Martin Johansson  (på bilden leende längst till höger. Längst fram Jacob Widgren och Petter Skogen.
  • Niklas Dahlström och Kalle Björklund är glada – men är de det även efter dagens match?Vid pass kvart i sex i eftermiddag har vi svaret.

Annons

Stäng dörrarna!

Så har den då börjat. Den långa resan. Den går mot Karlstad (och Carlstad United) över Noppikoski och Malung i dag och slutar en söndag i första snön någon gång i slutet på oktober på Jämtkraft arena. Även då mot Carlstad.

Då först vet vi.

Innan dess är det kanske inte ens lönt att spekulera hur det ska gå för för länets främsta fotbollslag på herrsidan.

Jag kan bara hålla tummarna för Östersunds Fotbollsklubb, och hoppas att det ska gå bra.

över halv två på fredagseftermiddagen och en grå buss från ett lokalt reseföretag stod och puttrade utanför Jämtkraft Arena i Östersund. En efter en tog ÖFK:s spelare och ledare plats i bussen.

Sist in var de båda tränarna Niklas Dahlström och Kalle Björklund i sina fina grå kostymer. De satte sig längst fram som två högstadielärare på skolresa till Köpenhamn. Spelarna låg slappt utslängda i sina träningskläder med mp 3-spelare kopplade till öronen och de flesta hade lagt beslag på minst två säten var.

Det var ett samlat och litet sammanbitet gäng. Där satt de, de mer rutinerade spelarna som Petter Skogen, Lasse Oscarsson och Martin Johansson långt fram, medan ynglingarna (som vanligt) trängdes längst bak i bussen.

Martin Johansson sa:

– Det är med spänning och förväntan vi ser fram emot premiären.

Och när jag frågade om förväntningarna svarade han:

– Det är svårt att veta var vi står jämfört med de andra lagen, men visst ska vi vinna mot Carlstad.

de närmaste timmarna föra dem genom Svennisbygder vidare till Selma Lagerlöfland och övernattning i Sunne, för att sedan i dag på förmiddagen dra vidare mot Karlstad.

Jag tittade på Kalle Björklund och sa:

– Ni verkar vara glada och uppspelta?

Han svarade skrattande:

– Ja, det är med glädje vi reser. Hoppas det håller i sig efter matchen också.

Niklas Dahlström fyllde i:

– Och även under matchen. Glädjen är viktig.

alla lag framgång, men extra mycket till ÖFK i år. Med handen på hjärtat önskar jag inget hellre än att de rödsvarta ska få en bra start på serien och att det ska bli roligt på arenan i sommar. Framför allt önskar jag att spelarna ska få lite lugn och ro.

Det är ett ungt och otippat lag som just nu (när ni läser detta) rullar mot sola i Karlstad. Ett lag som har gått sisådär i träningsspelandet och som inte särskilt många tror på.

Men det är bara bra. Ju mindre favoritskap, desto hårdare kan man slå. Desto större blir överraskningsmomentet.

Oavsett hur det går. Här finns en trygghet och harmoni nästan intravenöst injicerad av de styrande i grå kostymer där längst framme i bussen. Sådant kan slå det mesta. Och det är ju inte FC Barcelona de ska möta i dag. Bara några andra spända och nervösa spelare i samma sits.

Buss på dom, ÖFK!

Mer läsning

Annons