Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har du koll på norrlandskartan?

I det senaste avsnittet av Norrlandspodden får du koll på Norrlands karta, tillsammans med Po Tidholm och Sofia Mirjamsdotter som gör en resa från söder till norr längs kusten och sedan söderut igen genom inlandet.

Norrlandspodden är ett radioprogram på internet, som du kan lyssna på i din dator, din läsplatta eller din mobil. Du kan också lyssna direkt på blogg.mittmedia.se/norrlandspodden.

Inför det nionde avsnittet kan det vara en fördel om du har en karta över Norrland till hands, för att enklare kunna följa med när Po och Sofia reser från söder om Gävle upp längs kusten till Haparanda och sedan ger sig in i det vidsträckta inlandet och resonerar om vad man kan tänkas se på vägen, samtidigt som de försöker visualisera avstånd och ytor. Särskilt länge uppehåller de sig i Pajala, en kommun som till ytan är lika stor som Skåne, men som har endast 6300 invånare. Pajala drabbades nyligen hårt då gruvan stängdes och 300 personer sades upp. Betydligt fler påverkas indirekt. De pratar även om den underskattade norrlandsskärgården som många knappt känner till, om midnattssol och vad trädgränsen egentligen är för något.