Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här får gamla skönheter en andra chans

Om du är det minsta bilintresserad och bor i Hammerdal så känner du säkert till dem.

Volvo-doktorerna Håkan och Sören Larsson.

De ser till att gamla pärlor får nytt liv på ålderns höst.

– Man vill ju rädda så många som möjligt från skroten, konstaterar Håkan Larsson när han visar runt bland rariteterna på gården.

Här trängs massor av klassiker ur den svenska bilhistorien. Men framför allt handlar det om Volvo, och få är de modeller som inte passerat genom grindarna till Håkan och pappa Sörens bilverkstad i Hammerdal. De åker runt och köper upp gamla bilar och sedan får de en ordentlig ansiktslyftning innan de rullar ut på vägarna igen, med en förhoppningsvis nöjd ägare bakom ratten.

– Det finns mycket pengar i det som inte var värt något för några år sedan. Det är kul att ställa i ordning dem, säger Håkan Larsson.

Just nu håller Håkan och Sören på att starta en ny verksamhet. De ska renovera reservdelar och sedan sälja dem vidare till entusiaster runt om i världen. De håller just nu på med grovsortering av alla delar, och målet är att inom kort starta en hemsida där de kan sälja prylarna. I förråden är hyllorna redan upptagna av blinkers, fälgar, glas, dörrar, grillar och allehanda delar.

– Det enda som vi inte vet är vad firman ska heta, säger Håkan och skrattar.

Intresset för Volvobilar, och gärna udda modeller, ärvde han av pappa Sören, och det var tidigt självklart vilken bransch som han skulle välja.

– Så fort jag kunde gå så har jag hållit på med bilar.

• Men är det verkligen lönsamt att renovera gamla Volvobilar?

– Det beror ju på vilket skick de är i. På vissa bilar får man ju lägga ned åtskilliga timmar, men det känns väldigt bra att de inte hamnar på skroten, säger Håkan Larsson.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.