Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här får katterna ett nytt hem

Djurskyddets katthem i Östersund startades för ungefär ett år sedan och sedan dess har 160 katter tagits omhand här.

I dag bor 40 katter på Djurskyddets katthem och pensionat. 92 har omplacerats till nya ägare och ett 20-tal har återförenats med sin matte eller husse.

– Jag tycker att vi har lyckats väldigt bra. Det är bra att kunna göra något för djuren, när man tar hand om dem ser man att de mår gott. Det är många av katterna som har farit illa tidigare, säger Ulla Björnudd, ansvarig för katthemmet.

Verksamheten är inrymd på en 150 kvadratmeter stor yta med flera rum som är anpassade efter katternas behov. Närmare 40 personer jobbar ideellt för att sköta verksamheten.

Katterna hamnar här på olika sätt. En del är övergivna eller bortsprungna och blir ett ärende hos länsstyrelsen och så småningom får de ett nytt tillfälligt hem hos Djurskyddet. Andra är så kallade omplaceringskatter som av olika skäl inte kan bo kvar hos sin ägare.