Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här filmar han grävlingarnas våldsamma slagsmål: "Jag blev helt stum"

Simon Molarin hamnade mitt i ett grävlingsslagsmål när han var på väg hem från jobbet. Han lyckades fånga delar av den märkliga kampen på film.
– Jag blev helt stum, det var så konstigt att se, säger Simon Molarin.

När Simon Molarin från Kårböle i Hälsingland var på väg hem från jobbet som skogsmaskinsförare blev han vittne till en alldeles speciell duell. För plötsligt såg han tre grävlingar på vägen som var inbegripna i ett häftigt slagsmål. Så pass häftigt att kombatanterna var helt obekymrade om att en bil närmade sig.

– Jag åkte nästan ända fram men de reagerade inte, de var helt orädda, säger Simon Molarin som inte riktigt kunde förstå vad som skedde framför honom.

– Jag blev helt stum, det var så konstigt att se dem slåss.

En av de tre grävlingarna närmade sig Simons bil.

– Den rörde bilen, då tutade jag. Den drog direkt, men de två andra stannade kvar och slogs ett tag till, säger han.

Förtrollad av det som utspelade sig framför honom dröjde det innan han fick fram mobilkameran.

– De höll på i säkert tio minuter, men jag glömde av kameran. Till slut fick jag upp mobilkameran men när jag började film drog de nästan direkt, säger han.

Men delar av den häftiga duellen fångades emellertid på film och man under några ögonblick följa de två stridslystna grävlingarnas brutala dans innan den ena flyr med den andra i hasorna. För den jaktintresserade Simon Molarin, var det inte första gången han såg grävlingar på nära håll, men något liknande har han aldrig varit med om.

– Jag både skrattade för mig själv och undrade hur de här skulle sluta. Det var en otrolig upplevelse som man nog aldrig kommer få uppleva igen, säger Simon Molarin.