Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här finns fika från hela världen

Ett nytt fik med smaker från Iran har öppnat på Österängsskolan.
– Vi ger folk en chans att möta nya kulturer, säger Ashraf Savalanian.

Geoffrey Guest och Ashraf Savalanian är två av dem som jobbar på kaféet. Geoffrey kommer från Kanada och Ashraf kommer från Iran, båda två studerar på Mittuniversitetet. De arbetar tillsammans med flera andra gäststudenter på International Coffee House.

Ett kafé som erbjuder billigt fika från hela världen.

allting själva, från sallader till soppor, säger Geoffrey Guest.

Med bra priser och spännande utbud vill de locka besökare. De håller till i ljushallen på Österängsskolan.

Varje tisdag anordnas ”International Night” där man håller gratis danslektioner för intresserade.

– Senast i tisdags hade vi många besökare. Det var riktigt bra stämning, säger Geoffrey Guest.

Bakom det nya fiket står organisationen International Student Cultural and Employment Association (ISCEA). En organisation som jobbar för att skapa en miljö där människor kan mötas för att umgås och ta del av andra kulturer. Styrelsen har sju medlemmar, alla utom en är ”freemovers” eller gäststudenter.

ISCEA arbetar mot två mål, dels vill man med den nystartade kaféet ge ett alternativ till vanliga fik och dels vill man skapa en plats för människor att träffas. Huvudmålet är dock att öppna nya vägar för långväga studenter.

– Vi vill ge gäststudenter en chans till forskning genom att skapa ett nätverk bland de lokala företagen, säger Geoffrey Guest.