Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här gör Edwin Hedberg drömdebut

Efter dopingavstängningen har Edwin Hedberg hamnat i KHL och Zagreb.
Debuten blev en succé – mål redan i första bytet.
– Fantastiskt, jublar Hedberg.

Annons

Ni känner till historien. Edwin Hedberg stängdes av i sex månader efter ett positivt dopingtest efter en match mot Brynäs för sin dåvarande klubb Modo, föregående säsong. I blodet påträffades det förbjudna ämnet Sibutramin, en substans som används för viktminskning. Den 24 oktober i år var det straffet avtjänat och då hade Hedberg redan en ny klubb – Medvescak Zagreb i KHL.

Debuten skedde hemma mot Sibir på tisdagskvällen. Edwin Hedberg var extraforward och fick chansen först i andra perioden. Och som han tog den; redan i första bytet (2.38 in i perioden) höll han sig framme i powerplay och tryckte in sitt första mål för klubben. Hedbergs mål var det sista i matchen och gav en 2–0-seger till Zagreb.

Se målet i KHL-sammanfattningen från Youtube här ovan. Det kommer 1.40 in i inslaget.

Totalt blev det åtta byten och 6.35 i istid för Östersundskillen. I kroatisk press omskrivs han som matchens hjälte och den kroatiska sajten khl.hr skriver att Hedberg var bäst på plan.

– Det huvudsakliga målet var att hålla mig till min spelstil, det är vad jag var mest fokuserad på, sa Hedberg till khl.hr efter matchen.

Om att göra mål i första bytet säger han:

– Det är fantastiskt!

Innan matchen fick Edwin Hedberg göra sin första tv-intervju med klubben där han berättade om avstängningen, och hur tufft det har varit att inte få träna med ett lag under tiden.

– Jag har varit hemma och tränat själv med min pappa. Han har hjälpt mig väldigt mycket, så jag har kunnat hålla mig i form, berättade Hedberg.

Han berättade också hur han resonerade när han valde att komma till Zagreb och KHL:

– KHL är en av de bättre ligorna i världen. Jag blev glad när jag fick chansen att komma hit och spela.