Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här gör Edwin Hedberg drömdebut

Efter dopingavstängningen har Edwin Hedberg hamnat i KHL och Zagreb.
Debuten blev en succé – mål redan i första bytet.
– Fantastiskt, jublar Hedberg.

Ni känner till historien. Edwin Hedberg stängdes av i sex månader efter ett positivt dopingtest efter en match mot Brynäs för sin dåvarande klubb Modo, föregående säsong. I blodet påträffades det förbjudna ämnet Sibutramin, en substans som används för viktminskning. Den 24 oktober i år var det straffet avtjänat och då hade Hedberg redan en ny klubb – Medvescak Zagreb i KHL.

Debuten skedde hemma mot Sibir på tisdagskvällen. Edwin Hedberg var extraforward och fick chansen först i andra perioden. Och som han tog den; redan i första bytet (2.38 in i perioden) höll han sig framme i powerplay och tryckte in sitt första mål för klubben. Hedbergs mål var det sista i matchen och gav en 2–0-seger till Zagreb.

Se målet i KHL-sammanfattningen från Youtube här ovan. Det kommer 1.40 in i inslaget.

Totalt blev det åtta byten och 6.35 i istid för Östersundskillen. I kroatisk press omskrivs han som matchens hjälte och den kroatiska sajten khl.hr skriver att Hedberg var bäst på plan.

– Det huvudsakliga målet var att hålla mig till min spelstil, det är vad jag var mest fokuserad på, sa Hedberg till khl.hr efter matchen.

Om att göra mål i första bytet säger han:

– Det är fantastiskt!

Innan matchen fick Edwin Hedberg göra sin första tv-intervju med klubben där han berättade om avstängningen, och hur tufft det har varit att inte få träna med ett lag under tiden.

– Jag har varit hemma och tränat själv med min pappa. Han har hjälpt mig väldigt mycket, så jag har kunnat hålla mig i form, berättade Hedberg.

Han berättade också hur han resonerade när han valde att komma till Zagreb och KHL:

– KHL är en av de bättre ligorna i världen. Jag blev glad när jag fick chansen att komma hit och spela.