Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kommer Heike att spela i år

Länets bästa fotbollsmålvakt de senaste säsongerna, 34-åriga Heike Lippertz, har bestämt sig för en ny klubb.

Annons

- Det blir Frösö IF för mig den här säsongen, säger Heike, som ett tag hade tre, fyra klubbar att välja mellan.
Hon berättar att hennes handskada inte längre hindrar henne från att träna, och hon ser fram emot att åter få vara med och kämpa om en ordinarie plats i ett av länets bästa lag.
Du har även pratat med IFK Östersund, Ope IF och Krokom/Dvärsätts IF, vad gjorde att du till slut valde Frösön?
- Jag tror att det är en lugnare miljö för mig där att kunna komma tillbaka efter min skada. De andra klubbarna är i en högre division och det ställer väldigt höga krav på att man ska vara på topp. Dessutom är det hård konkurrens om målvaktsplatserna och jag är inte riktigt redo för en sådan tuff satsning än.
Frösö IF spelar den här säsongen i division två och Heike blir troligen bästa tänkbara tillskott för att bredda truppen. Dessutom har hon ju sin rutin och sitt kunnande en del att bidra med för att andra ska utvecklas.
Heike berättar att hon i Frösö IF också har flera gamla klubbkamrater från tiden i ÖDFF och det blir ingen stor omställning.
- Och så kan jag cykla till träningarna. Jag bor ju på Frösön, säger Heike.
Det har gått många tuffa månader sedan Heike skadade sin hand i en match för ÖDFF på hösten förra året. Hon har haft en lång rehabilitering och det har varit upp och ned under tiden.
- Men nu när jag bestämt mig, och jag har fått klartecken av läkare. Jag har också fått ett bra intryck av Frösön och deras ledning, det känns det väldigt kul och inspirerande att få sätta igång på allvar igen.
Men Heike, varför blev det inte Östersunds damfotbollsförening igen?
- Jag är klar med ÖDFF. Efter fem säsonger där behöver jag en nytändning, speciellt som jag inte tycker att klubben längre är den familjära klubb den en gång var, säger Heike.