Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här mötte de sin arbetsgivare

Arbetsmarknadsmässan Karriär 2011 ger studenter möjligheter att träffa blivande arbetsgivare.

Annons

Mässan genomfördes på universitetet i Östersund under onsdagen. Flera hundra studenter tog tillfället i akt att presentera sig för - förhoppningsvis - blivande arbetsgivare.

– Vi är här för att berätta att vi kan erbjuda 400 olika yrken och stora pensionsavgångar är at väta inom kommunen, säger Louise Willmer, från Östersund kommun som anser att den här mässa är perfekt om man vill skapa kontakter.

Syftet med mässan är att studenter och företagare ska kunna mötas och skapa kontakter.

– Kontakter som förhoppningsvis ska resultera i fasta jobb, säger Susanne Holmberg, som ingår i arrangörsstaben.

Men flera utställare tog även chansen att visa upp sig för att visa på ny utbildning utanför landets gränser.

– Vi vill synas och visa på vilka ytterligare möjligheter det finns inom EU-området till såväl utbildning som jobb, berättar Anna Omberg, från Europa Direkt, EU informationskontor i Östersund.

Studenten Astrid Tronde hade planerat dagen minutiöst. Hon är snart färdig och tillhär gruppen som vill ha jobb. Helst nu på direkten.

– Jag har bokat in fyra personliga träffar med arbetsgivare här på mässan. Det här är ett perfekt sätt att träffas på. Allt är samlat under samma tak här. Att skapa personliga kontakter i stället för att enbart svara på en annons i en tidning ger alltid bättre resultat, menar Astrid Tronde.

En personlig träff varar 30 minuter. Då har man chansen att visa upp vem man är, fråga vad man vill ha svar på, om företaget söker personal, om man kan få praktikplats inledningsvis med mera.

Det första mötet är oerhört viktigt. Undersökningar visar att de intryck man får av en person under första sju sekunderna är mycket svåra att ändra på längre fram.

– Jag vet, jag får hoppas på min charm, säger Astrid Tronde strax före dagens första möte.