Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har ÖP slutat skriva om allt positivt som händer i vårt län?

Tycker det är riktigt dålig medieövervakning i Jämtlands län från Östersundspostens sida just nu. Man skriver spaltmeter efter spaltmeter med repotage, artiklar och mera om Copperhill i Åre, Mats Sundqvist affärer och om lågkonjukturen som ligger över oss med mera. Varför inte då kompensera upp det negativa med allt det positiva som ändå händer och sker i vårt län?

Har vid åtta tillfällen nu försökt (kontakt på telefon med nyhetschef) att få ÖP att skriva om den troligen största satsningen någonsin inom säkerheten vid hantering ut av motorsåg för självverksamma skogsägare. Säker skog heter projektet och det är igång i 13 län och ytterligare fem ska börja med projektet nu i år.

I andra län har projektet fått första sidan och mittenuppslag i de lokala tidningarna. Tycker det borde ligga i ÖP:s intresse att skriva och följa projektet då det i Östersunds kommun finns hela 4700 skogsägare och de når förmodligen majoriteten av dem via tidningen. Första informationsträffen var i församlingshemmet i stora kyrkan och var då fullsatt (102 personer). Av alla som kommit på informationsträffarna runt om i Östersunds kommun har hela 85 procent gått vidare till nästa träff ,som är i butik där skogsägarna själva får ta med sin egen skyddsutrustning, motorsåg för att få dessa godkända av oss och bland dem många kvinnor.

Nyhetschefen Hanna Olssons svar på frågan varför inte de kommer ut eller skriver är följande: Vi har skrivit om det tidigare, vi kommer ut om inget annat händer som har högre prioritet, så vi lovar inget, så ÖP har mycket som går före denna satsning som förmodligen intresserar cirka 10 000 skogsägare i Jämtlands län.

Till saken hör att ÖP skrev en liten notis om projektet innan det startat dock ingen uppföljning. Så trots försök skrev vi ett eget reportage och tog bilder då de inte har möjlighet att komma kvällstid och lämnade över till ÖP som då sa att det skulle tas med antingen lördag eller måndagen därpå. Inget kom med och man undrar om texten

 

 

Den vanligaste synpunkten från läsare är att vi inte skriver tillräckligt mycket om allt positivt som händer. Jag håller med om den kritiken. Vi måste bli bättre på att hitta positiva exempel och projektet Säker skog är av allt att döma ett sådant. Däremot har vi inte resurser att skriva både inför och efter samma arrangemang, och det gäller alla typer av arrangemang och projekt.

När det gäller Säker skog hade vi en stor artikel när projektet drog igång. Detta är betydligt mer uppmärksamhet än många andra får och jag bedömde också att den var värd det.

Som meddelats på telefon hade vi gärna också kommit till någon av träffarna men som sagts tidigare: Vi har skrivit om det tidigare och eftersom vi har begränsade resurser har vi vid dessa tillfällen prioriterat annat. Jag är ledsen om mitt svar inte är tillräckligt, men jag hoppas att jag har förklarat lite mer om den verklighet som vi lever i.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel