Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har oppositionen förtroende för styrelsen?

Öppet brev till Pär Jönsson (M), Bosse Svensson (C), Pär Löfstrand (FP) och Emanuel Sandberg (KD).

Efter ert gemensamma debattinlägg kring Östersundshem önskar jag som kommuninvånare svar på en fråga.

I ert inlägg riktar ni viss kritik mot att AnnSofie Andersson (S) vill reducera ner frågorna kring Östersundshem till en förtroendefråga.

Dock är just förtroendefrågan central! Efter den senaste tidens avslöjanden om brister i och kring Östersundshems ledning och styrelse har det uttalats krav om styrelsens avgång.

Styrelsens ordförande Tord Andnor har sagt att styrelsen kommer att sitta kvar så länge som de har kommunstyrelsens förtroende. Alltså är förtroendefrågan av största vikt!

Tre av er sitter i kommunstyrelsen och en är ersättare. Vad är kommunstyrelsens syn på förtroendefrågan? AnnSofies syn på frågan är känd.

Vad har ni fyra enskilt eller tillsammans för syn på förtroendefrågan? Det bör redan i dag finnas tillräckligt med fakta för att kunna uttala sig om det.

De tre huvudfrågor som ni tagit fram är inga bevis på handlingskraft om de inte leder till någon förändring. En extra bolagsstämma behöver inte leda till någon förändring.

Så återigen, var står ni i frågan om förtroendet för Östersundshems styrelse?

Förundrad kommuninvånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel