Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här repar man för fullt

Repetitionerna inför årets Alsenrevy är i full gång, och många fler än bara de som står på scen är involverade i processen.

Alsenrevyn sattes för första gången upp 2008, och de flesta av dem som var med då är även med i år. Revyentusiaster har sedan start visat stort intresse, och i fjol nådde man en sammanlagd publiksiffra på drygt 1300 personer.

– Vi hoppas ju på den siffran även i år, säger Mats Mathiason som är ordförande i Alsens bygdegårdförening.

Den söndag som Lokaltidningen Krokom hälsar på går man igenom föreställningens scener, och man har lånat in Hans Werner från Östersundsrevyn för hjälp med regi.

Förutom de sju aktörerna som står på scen är det upp till 40 personer som jobbar med Alsenrevyn. Dessa har hand om allt från kläder till sångtexter. En av dem är Erik Holmer som skriver just sångtexter, och vissa sketcher.

– Man måste tänka på att inte skriva så invecklat när det är för en revy. Om man ska skriva sångtexter ska man skriva ungefär som man pratar, säger Erik.

Astrid Larsson Lindh jobbar med scenkläder, och har varit med sedan starten 2008. Med revyer har hon jobbat sedan 1975.

– Det är ju många bitar som ska falla på plats, och då behövs någon bakom scenen också, säger Astrid.

Tidigare i år hade man en nyinvigning i Alsens Bygdegård, efter att denna blivit helt renoverad. Hela nedre våningen är i nyskick vilket öppnar upp för många olika arrangemang. Mats Mathiason menar att Alsenrevyn är viktig, inte minst för intäkternas skull.

– Det har ju kostat mycket att renovera, och därför är det bra att vi har en plattform här att jobba utifrån, säger Mats.

Förutom revyn har man även bygdegården som lokal för föreläsningar, pubkvällar och andra aktiviteter.

Alsenrevyn har premiär den 9 november, och finalen tar plats den 23 november. Däremellan ska åtta föreställningar spelas i Alsens Bygdegård.