Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här slog nya verktygsligan till


Flera företagare i byggbranschen har blivit bestulna på verktyg. Hos Kent Erlandsson och Jens Karlsson i Myrviken slog tjuvarna till en natt förra veckan.

De båda företagarna bor cirka 500 meter ifrån varandra och de blev utsatta för stöld samma natt. Båda låg och sov i sina bostäder när tjuven eller tjuvarna slog till mot deras firmabilar och uthus. Det hände natten mellan torsdagen och fredagen.

– På morgonen såg jag att det var ett hål i bildörren och sedan såg jag att handskfacket var på vid gavel. Då ringde jag polisen direkt, säger Kent Erlandsson.

Tjuvarna hade också tagit sig in i bagageutrymmet där alla verktyg fanns och när de lämnade platsen hade de bland annat med sig avståndsmätare, slipmaskiner och skruvdragare. Verktygen beräknas vara värd cirka 25 000 kronor.

När Kent Erlandsson hade kontakt med Jens Karlsson på morgonen talade han om vad som hänt. Kort därefter visade det sig att även Jens blivit bestulen på verktyg. Två skruvdragare, en avståndslaser och en multisåg var borta, liksom ett mixerbord som han använder när han repar med sitt band.

– Man blir bara förbannad, det var ganska nya grejer. De som har gjort det här är slipade, säger Jens Karlsson.

De känner till ytterligare ett par företagare i trakten som blivit bestulna på grejer. Stölderna utreds nu av polisen.

Läs mer: Polisen varnar för verktygsliga som härjar i Jämtland