Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här stal tjuvarna all tobak

Inbrottslarmet började tjuta mitt i natten.

När ägarna kom på plats var matbutiken i Häggenås länsad på all tobak.

– Det känns jättetråkigt, säger butiksägaren Margareta Svegårdh.

Inbrottslarmet gick klockan tjugo över två i lördagsnatt. En kvart senare var ägarna på plats. Men då fanns det ingen kvar inne i butiken.

– Entrédörren hade slagits sönder. Det var ett stort hål på rutan där man hade tagit sig in, säger Margareta Svegårdh som äger matbutiken Ica Häggen tillsammans med sin man.

Cigaretter och snus var det som inbrottstjuvarna varit ute efter. De två tobaksskåpen ovanför kassorna var helt rensade.

– De hade brutit sönder skåpen och plockat på sig det som gick. Vi har inte räknat ut vilken summa det handlar om och jag törs inte gissa vad det kan röra sig om, säger Margareta Svegårdh.

Hon och hennes man tog över butiken så sent som i oktober av tidigare ägaren Bengt-Åke Sjölund.

– Vi har inte kört så länge och så ska vi bli drabbade av det här. Det finns roligare saker att lägga pengarna på än att laga en dörr. Men det är bara att bita ihop, säger Margareta Svegårdh.

Polisen var på plats redan på lördagsnatten och har gjort en brottsplatsundersökning i hopp om att hitta några spår efter tjuven eller tjuvarna. Ännu finns det ingen misstänkt för inbrottet och polisen önskar att få in tips från allmänheten.

Även Ica i Bruksvallarna utsattes i helgen för ett inbrott, där tömdes också butiken på tobaksvaror.