Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här står Ica-butiken för julmusiken

Så här i adventstider flödar julmusiken i de flesta affärer.

I Ica-butiken i Svenstavik låter det lite speciellt.

Där är det nämligen handlaren själv och hans personal som står för sången och musiken.

Lagom inför julen har de nämligen sjungit in en egen julskiva som ska säljas till förmån för ett barnhemsprojekt i Ghana.

– Vi är flera handlare som sedan några år tillbaka stöttat det här projektet genom aktiviteter av olika slag.

Det började med ett barnhem och nu planeras ytterligare ett barnhem. Julskivan blev vårt bidrag till insamlingen den här gången, berättar Curt Jonsson som själv är en av solisterna på skivan.

Gunilla Nord och Lotta Bäckman är ytterligare ett par solister som till vardags jobbar i butiken.

– När vi haft olika personalaktiviteter har det visat sig att många är musikintresserade och gärna sjunger. Därför kändes det här helt naturligt att vi skulle spela in en skiva, säger Curt Jonsson.

En av sångerna på skivan är dessutom nyskriven och har lokal anknytning. Den sången Kärlek i advent har också fått ge julskivan namnet. Anita Kårwik som bor i Svenstavik har skrivit texten och Tommy Andersson i Östersund har skrivit musiken.

Det är också han som svarat för tekniken och musikinramningen på skivan som spelats in dels i hans studio i Östersund men också på plats i butiken i Svenstavik.

– När jag fyllde 50 år fick jag ett piano som står i butiken och som blivit en naturlig samlingspunkt, berättar Curt Jonsson som ofta slår sig ner vid pianot lockar till sång.

– Sången och musiken är den bästa personalvården, anser han.

Bengteric Gerhardsson